Totul despre Padurea Hoia Baciu

Totul despre Padurea Hoia Baciu

Padurea Hoia este o padure frumoasa si ideala pentru plimbari in aer liber, jogging, plimbari cu bicicletele. Pe langa plimbari, oamenii pot iesi langa padure, la picnic, in locuri special amenajate, dar nu numai acolo. Oamenii petrec aici clipe minunate, fac fotografii si se distreaza.

Povestea de padure infricosatoare nu pare reala daca ne ducem pe acolo in timpul verii si vedem familii intregi la gratare si la plimbari.

De asemenea, aici au loc si diverse spectacole sau evenimente, sportive sau muzicale (Festivalul WoodTech, Festivalul Mioritci, Festivalul Reggae, etc), proiectii de film sau cercetari paranormale.

La ce trebuie sa avem grija daca mergem la plimbare prin padure:

  • in perioada de vara este posibil sa existe capuse, astfel ca trebuie sa aveti grija la acestea;
  • sa va luati apa suficienta cu dumneavoastra;
  • sa va luati pantofi de sport potriviti pentru astfel de calatorii;
  • sa nu lasati mizerie pe unde umblati, este necesar sa lasam natura curata in urma noastra;

Accesul spre Padurea Hoia

Padurea Hoia Baciu este situata in apropierea Muzeului Etnografic (aflat in varful dealului de pe Taietura Turcului), astfel ca accesul spre padure se face pe drumul din stanga muzeului.

Istoric

Dupa unele harti austriece, padurea Hoia era aici in secolul XVIII, dar e posibil ca ea sa existe in forma actuala de cel putin 400 de ani.

Legende sau adevar ?

Incepem cu povestea ciobanului care isi plimba oile prin padure si odata ajuns in Poiana Rotunda, acesta dispare fara urma, impreuna cu oile sale.

De-a lungul timpului, diversi martori au relatat fenomene stranii sau inexplicabile in aceasta padure, inclusiv aparitii materiale sau imateriale surprinse de camere foto sau video.

De asemenea, oameni care au trecut prin padure au relatat ca s-au trezit cu arsuri si roseata pe piele, iar unii au simtit iritatii, senzatie de sete, dureri de cap, stari de rau si anxietate.

Unii specialisti in parapsihologie cred ca Padurea Hoia Baciu este o “poarta” interdimensionala folosita de spirite pentru a intra in dimensiunea planetei Pamant.

Poiana Rotunda este cel mai explorat loc din Padurea Hoia, poiana aparuta acum circa 200 de ani si unde de abia creste verdeata.

OZN-ul din Padurea Hoia

Unul din cele mai celebre cazuri de OZN-uri din Romania, poate cel mai celebru, a avut loc pe data de 18 august 1968, cand un grup de 4 persoane, care se plimbau prin zona au luat parte la un eveniment OZN (foto jos Emil Barnea), pe care l-au si fotografiat. Ulterior, informatii despre acest fapt au aparut si in presa din acea vreme, in ziarele Scanteia si Romania Libera.

Articolul din Romania Libera incepe astfel:

“Un grup de excursionisti din Cluj a observat deasupra unei paduri din apropierea orasului, un obiect zburator care-si schimba cu rapiditate pozitia si directia de inaintare. Obiectul avea forma rotunda, cu un diametru de circa 10 m si emitea o lumina de culoare alba. Timp de cateva minute a evoluat vizibil cu ochiul liber, apoi s-a indepartat cu repeziciune de pamant. El a putut fi fotografiat de tanarul Emil Barnea, de la Directia de sistematizare si arhitectura Cluj. Imaginile obtinute sunt de o deosebita claritate.”

Nu putem sti 100% cat este adevar in acest caz, dar fotografiile au fost verificate de mari agentii de presa care au asigurat ca sunt autentice, astfel ca aceasta intamplare pare a fi una cu adevarat reala, cu o dovada ca atare.

OZN-ul din imagine seamana izbitor cu unul surprins cam in aceiasi perioada(3 august 1965) in California, SUA (foto jos).

Padurea a fost vizitata in timp si de jurnalisti straini, astfel cei de la The Independet, au stat o noapte in Padurea Hoia, dupa care au spus despre aceasta ca este cea mai infricosatoare din lume.

In incheiere va prezint un video de pe youtube in care sunt prezentate o parte din fenomenele stranii care au avut loc in Padurea Hoia Baciu.

In curand vom reveni cu o galerie foto.

Post Comment